top of page

Thu, 27 May

|

yaratıcı yazarlık atölyesi

Ege Soley ile Yaratıcı Yazı Atölyesi

Yazabilmenin önündeki duvarlar nasıl yıkılır? Yazının günlük hayatımız içindeki ritmini, akışını bulmanın yolları. Yazmanın bir alışkanlığa dönüşmesi nasıl sağlanır? Yaratıcı yazarlığa dair günlük uygulamalar, keyifli egzersizler.

Ege Soley ile Yaratıcı Yazı Atölyesi

Saat ve Yer

27 May 2021, 20:00

yaratıcı yazarlık atölyesi

Etkinlik Hakkında

Ege Soley ile Yaratıcı Yazı Atölyesi

Yaratıcı yazarlığın yolu mutlaka okumaktan geçer, bunu biliyoruz. Peki ama yazmak?! Yazabilmenin önündeki duvarlar nasıl yıkılır, yazının günlük hayatımız içindeki ritmi, akışı nasıl bulunur, bir alışkanlığa dönüşmesi nasıl sağlanır? 

Ege Soley ile Yaratıcı Yazı Atölyesi'nde yazmaktan çekinen, yazı yazmanın mutlaka yaratıcılık gerektirdiğini düşünen veya yeterli olmadığını hisseden herkesin bu önyargısını kırmak ve kişinin farklı ve eğlenceli egzersizlerle yazmaya ve kendini bu yolla ifade etmeye yakınlaşmasını amaçlıyoruz.

Yaratıcı yazının önünü açan egzersizler aracılığıyla yaratıcılığı geliştiren,  herkesin kendini samimiyetle ifade edebileceği bir şekilde “yazabileceğini” gösteren özel bir program çerçevesi çıkarıyor Ege Soley önümüze bu atölyede: Kendini ve iç dünyasını daha yakından tanımak, aynı zamanda farklı bakış açılarıyla tanışmak isteyenler ve bunu yazı yoluyla yapmayı deneyenler için 7 haftalık özel bir çalışmaya davet ediyor. 

Yedi hafta bana fazla gelir diyenler, Ege Soley ile Yaratıcı Yazı Atölyesi'nde yer alan derslerden istediklerine tek tek katılabilirler, derslerin özel bir sırası, hiyerarşisi yok; ancak yazma yolunda adım adım ilerlemek gibisi de yok! Karar sizin.

Program İçeriği:

1.Oturum: Birkaç Kelime & Bir Hikâye (27 Mayıs 2021 Perşembe 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

Birbirinden çok farklı birkaç kelimeyi kullanarak nasıl bir hikaye yazabiliriz?

Herkesin bakış açısı kendine!

2.Oturum: Üç Soru & Bir Öykü (24 Haziran 2021 Perşembe 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

* kadın kapıdan çıkarken duyduğu son cümle ne oldu? * yerde duran kazak kimindi? * odadaki küçük çocuk ne düşünüyordu?

Sanki izlediğimiz film durmuş, bize de sahnenin devamı ile ilgili üç soru sorulmuş. Bu soruların cevaplarını düşünmek, yaratmak ve kâğıda dökmek sizden. Aklınıza gelecek tüm sahneler, fikirler ve yaratıcı cevaplar kabul!

3. Oturum: Gençliğime Mektup (29 Temmuz 2021 Perşembe saat 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

Belki çocukluğumuzdan, belki gençliğimizden bir sahne, bir kare, bir an. Tam o andaki kişiye bir mektup yazıyoruz. Ona uzaktan bakıp, onu farklı biri görüp, içimizden ona ne söylemek gelirse. Kızgınlık, pişmanlık, her şey dahil!

4. Oturum: Üç Cümle& Bir Öykü (26 Ağustos 2021 Perşembe saat 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

Üç cümleniz var. Bu cümleleri denemenin başında, ortasında ve sonunda kullanacaksınız. Hatta belki biri başladığımız, biri de sonlandırdığımız cümle bile olabilir. Neden olmasın! Üç cümle etrafında bir dünya yaratmanın peşine düşüyoruz.

5. Oturum: Büyük Resmi Unut, Detaya İn! (26 Ağustos Mart 2021 Perşembe saat 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

Kalabalık bir ortamdaki küçük çocuk, bir masanın üzerinde unutulmuş defter veya geniş bir arazide esen rüzgârda hafifçe eğilen bir çiçek. Biraz da gözden kaçanlara, dikkatimizi çekmeyenlere bakalım. İyice detaya inelim, büyük resmin içindeki küçük resimleri çizelim.

6.Oturum: Kahraman değişirse her şey değişir! (30 Eylül 2021 Perşembe saat 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

Daha önce yazılmış bir öykünün ana karakterinin cinsiyetini değiştirmek sizce nasıl olurdu? Bunu birlikte deniyoruz.

7. Oturum: Bir Fotoğrafın Hikayesi (28 Ekim 2021 Perşembe saat 20.00-21.30)

Başlangıç olarak 6 dakikalık bir serbest yazı egzersizi.

Dersin başında E-posta adreslerinize düşen bir fotoğraf, size çok farklı hikayeler yazdırabilir! Fotoğraftaki kişi o gün nasıl hissediyor, neler yapıyor, neler yaşıyor sizce? Veya hangi yıldayız, tam olarak neredeyiz? Yaratması da anlatması da sizden.

7 ders toplam ücret 88 pound/ 1035 TL

1 ders ücreti 17 pound /199 TL

Ege Soley: 1983 yılında doğan Ege Soley, İtalyan Lisesi’nin ardından Ingiltere’deki University of Kent’ten mezun oldu. Avrupa politikası, italyanca ve ispanyolca bölümlerinden mezun olduktan sonra Paris’e taşındı ve dört yıl boyunca hem Paris’in en tanınmış çiçekçilerinden olan Pascal Mutel ile  çalıştı hem de Ecole des Fleuristes de Paris’de 3 yıl boyunca çiçek tasarımı ve botanik eğitimi aldı.

2011 yılında Istanbul’a dönüp kendi adını taşıyan çiçekçisini açtıktan sonra, 2015  yılında da sadece türkiyeli kadınların elde ürettiği ve yavaş tasarımı destekleyen ürünlerin satıldığı Slow Public’i kurdu.  Her iki işine de devam ederken, 2019 yılında ilk kitabı Sakin’i yazdı. Yavaş yaşamak başta olmak üzere farklı konularda kısa denemelerin olduğu Sakin bir yılı dolmadan 16 baskı yaptı. İkinci kitabı Yakın ise, 2020 temmuz’da raflarda yerini aldı. Ege bugünlerde yakında çıkacak olan üçüncü kitabı için çalışmaya devam ediyor.

Biletler

Fiyat

Adet

Toplam

  • Birinci Oturum

    £17.00

    +£0.43 service fee

    £17.00

    +£0.43 service fee

    0

    £0.00

Toplam

£0.00

Bu etkinliği paylaş

KULTURA-LOGO.png

Edebiyat - Kültür - Danışmanlık 

bottom of page